Neljä vuosikymmentä kaasussa

Otto Männyn työura kaasualalla alkoi 90-luvun alussa, kun hän opiskeli Tampereen teknillisessä korkeakoulussa konetekniikkaa ja päätyi kaverin suosituksesta kesätöihin maakaasun kunnossapitotöihin. ”Työskentelin kolmena kesänä opiskelujen ohessa Tampereella Neste Oy Maakaasun palveluksessa mekaanisen kunnossapidon parissa. Kun koitti aika saattaa opinnot loppuun, pääsin tekemään diplomityötä Kouvolaan kompressoriasemalle”, Otto kertoo. Diplomityön jälkeen työt jatkuivat Kouvolassa samassa firmassa, moninaisissa tehtävissä. Kouvolassa vietetty aika venähti 14 vuoden mittaiseksi. Virta vei useaan mielenkiintoiseen tehtävään: keskusvalvomon rakennusprojektin työmaapäälliköksi, myynnin pariin tuotepäälliköksi, kunnossapitoon kompressoripäälliköksi sekä Kouvolan alueen aluepäälliköksi. ”Nuorena diplomi-insinöörinä työ kompressoripäällikkönä oli erityisen mielenkiintoista, teknisesti mielenkiintoinen toimintaympäristö sekä osaava ja omistautunut porukka oli parasta mitä uransa alkuvaiheilla oleva insinööri saattoi toivoa”, Otto muistelee.


Kymmenisen vuotta sitten Otolle tarjoutui tilaisuus siirtyä Tampereen ja Hyvinkään alueen aluepäälliköksi, jolloin hän muutti Kouvolasta takaisin Tampereen seudulle. Sittemmin erinäisten tapahtumien kautta, huoltoalueiden yhdistyttyä, Oton tehtävänkuva muuttui tuotantopäälliköksi, jossa hän työskentelee nykyisinkin. ”Koen, että työni Viafin GASin tuotantopäällikkönä on asiakaspalvelutyötä, jossa asiakkaana on koko Viafin GASin henkilöstö. Tehtävänäni on osaltani mahdollistaa, että voimme tuottaa asiakkaillemme kaasunkäyttöratkaisuja sekä häiriötöntä kaasun käyttöä. Esimiehenä tärkein tehtäväni on mielestäni olla tiimiäni varten heidän tukenaan”, Otto kertoo.

Vuonna 2019 toteutuneen yrityskaupan myötä, Otto tuntee ammattiylpeyttä työskennellessään osana Viafin GASin porukkaa: ” Meillä on uniikkia osaamista, jota ylläpidämme ja kehitämme proaktiivisesti. Olen todella ylpeä tästä porukasta, sen osaamisesta ja sitoutumisesta työhön ja yhteisöön. Meillä vallitsee tavoitteellisen vuorovaikutuksen kulttuuri, jossa jokainen ottaa vastuun hyvästä työilmapiiristä. Tavoitteemme on olla osaavin ja halutuin työpaikka, ja sitä kohti mennään hyvää vauhtia. Uskon, että tämä näkyy myös asiakkaillemme alan parhaana asiakaskokemuksena.”

0