Automaatio ja tietotekniikka kutsumusammattina

Jari Rantalan ura kaasualalla alkoi 22 vuotta sitten, kun hän valmistui automaatioasentajaksi Porvoon ammattiopistosta: ”Opettaja oli saanut kuulla avoimena olevasta työpaikasta Helsinkikaasu Oy:ssä ja tarjosi sitä minulle”. Jari valittiin ja työt alkoivat heti valmistumisen jälkeen seuraavana arkipäivänä - sillä tiellä hän on edelleen.


Aluksi työpaikkana oli vanha kaasutehdas Suvilahdessa. Työnkuva ja työtehtävät vaihtelivat kaasuliesien asennuksesta teollisuuden poltinhuoltoihin. ”Asensimme ja teimme kaikkea kaasuun liittyvää mitä asiakkaat tilasivat, kuten kaasutakkoja ja saunankiukaita hotelleihin. EU:n myötä nämä työt kuitenkin loppuivat, sillä ne olisivat vaatineet CE-merkinnän”, Jari muistelee.

Vuosien myötä Jarin työt ovat suuntautuneet enemmän ja enemmän automaatiopuolelle, jonne hän oli kouluttautunutkin. Jari työskentelee nykyään Viafin GASin Mäntsälän toimipisteessä: ”Viimeisimmät vuodet ovat olleet ihan unelmaa, kun olen voinut tehdä käytännössä pelkkiä automaatiohommia ja pystynyt yhdistämään työhöni myös tietotekniikan. Koska tietokoneet ovat kiinnostaneet minua aina, opiskelin vapaa-ajalla pari vuotisen järjestelmäasiantuntijan ammattitutkinnon joitain vuosia sitten, ja nyt Viafin GASin uuden ERP-järjestelmän myötä pääsin mukaan ERP-tiimiin pääkäyttäjäksi”. Jari Rantala on toiminut myös Viafin GASin työntekijöiden pääluottamusmiehenä vuodesta 2019 lähtien.

Jari on kokenut, että Viafin GASilla asioita on helppo hoitaa ja pyörät pyörivät ketterästi, koska päätökset voidaan tehdä siellä missä tieto on, kun ne tehdään arvolauseemme mukaisesti määrätietoisesti ja vastuullisesti.

0