Häiriötöntä kaasunkäyttöä asiakkaille

Matti Kärkkäisen ura kaasualalla alkoi 19 vuotta sitten, kun hän opiskeli Kouvolan ammattikoulussa automaatioasentajaksi: ”Päädyin kesätöihin ja työharjoitteluun Gasumille vuonna 2001. Jatkoin valmistumisen jälkeen muutaman kuukauden automaatioasentajana, suoritin armeijan ja palasin sen jälkeen samaan työhön. Muutaman vuoden kuluttua jatkoin kouluttautumista opiskelemalla työnohessa työteknikoksi ja toimin sen jälkeen huoltoteknikkona ja työpäällikkönä.” Tällä hetkellä Matti työskentelee työpäällikkönä Viafin GASin Kouvolan toimipisteessä sähköisessä kunnossapidossa. ”Vastuualueeni on kasvanut ja kattaa tänä päivänä myös mekaanisen ja kiinteistöjen kunnossapidon Kouvolan alueella”. Matti toimii myös koko Viafin GASin sähkötöiden johtajana sekä osana Gasgrid Finlandin asiakkuudenhoitotiimiä.


Matti kertoo, että on viihtynyt Viafin GASilla hyvin. ”Täällä vetää puoleensa hyvä henki, mukava työporukka ja se, että talossa riittää tekemisen meininkiä. Ja vaikka olen toiminut pitkään samalla alalla ja samojen henkilöiden kanssa niin tulen silti aina töihin hymyssä suin”. Matti kokee myös, että Viafin GASilla on hyvät mahdollisuudet kehittyä työssään ja edetä urallaan.

Toimintaympäristö on muuttunut vuosien aikana paljon, mutta perusasiat eivät ole kadonneet mihinkään. ”Tärkeintä on turvata häiriötöntä kaasun käyttöä sekä tuottaa parhaita mahdollisia kaasunkäyttöratkaisuja asiakkaille”, Matti toteaa.

Jatkossa markkinat kehittyvät varmasti edelleen: ”Meidän pitää pysyä aallonharjalla ja pystyä omaksumaan uutta tekniikkaa kehityksen tahdissa. Nopea kehitys tuo haasteita, mutta haasteet tuovat työhön myös mahdollisuuksia ja avaavat alalle uusia työpaikkoja. Näillä toimenpiteillä pyrimme myös kehittämään toimintamme entistä ympäristöystävällisempään suuntaan”.

0