Kesätyöntekijältä kuultua

Tämäkään kesä ei ollut poikkeus Viafin GAS Oy:llä, kun joukossamme oli kesän ajan lähemmäs 20 kesätyöntekijää erilaisissa työtehtävissä, aina linjakävelijöistä työpäälliköiden sijaisiin.


Yksi näistä kesätyöntekijöistä oli Tomi Koskinen, 21, joka nyt jo kolmatta kesää työskenteli kesän Kouvolan toimipisteellämme. Tomi opiskelee tällä hetkellä Kotkassa energiatekniikan insinööriksi.
Kesän 2017 Tomi oli yksi silloisen Gasum Tekniikka Oy:n kesätyöntekijöistä ja tuolloin hänen työnkuvaansa kuului varastoon sekä kiinteistöön liittyviä työtehtäviä. Kesätyötä jatkettiin määräaikaisena vuoden 2017 loppuun asti, jonka jälkeen Tomia kutsui armeija.

Kesällä 2019 hän oli yksi Viafin GAS Oy:n ensimmäisistä kesätyöntekijöistä, työnkuvanaan linjakävelijä. Nyt 2020 kesällä Tomin työtehtävät ovat vahvasti painottuneet erilaisten projektien vetämiseen. Hän on toiminut työpäällikkö Matti Kärkkäisen niin sanottuna oikeana kätenä ja apumiehenä.

"Olen halunnut hakea Viafin GAS Oy:lle kesätöihin, koska tänne töihin tullessa on aina tervetullut olo ja teollisuus- sekä maakaasuala kiinnostaa muutenkin”, Tomi kertoo. Hänen työtehtävinään on tänä kesänä ollut vetää mm. maakaasulinjan kylttienvaihtoprojektia, paineenvähennysasemien peruskorjauksia sekä venttiiliasemien ja kompressorikenttien venttiiliasemien maalauksia. Kouvolan toimipisteen korjaamorakennuksessa uusittiin kesän aikana vesiputket ja tässä projektissa Tomi toimi yhteyshenkilönämme urakoitsijan suuntaan.

"Arvostan todella paljon sitä vastuuta, mitä olen tänä kesänä saanut. Taustalla on joka tapauksessa ollut tukena Matti sekä muut kollegat, joilta on aina voinut pyytää apua ja neuvoja", Tomi toteaa tyytyväisenä.

Hän on nähnyt tässä vuosien aikana, miten silloisen Gasum Tekniikka Oy:n ja nykyisen Viafin GAS Oy:n yrityskulttuuri ja yleinen ilmapiiri ovat menneet paljon eteenpäin. Yrityksestä ja sen henkilöstöstä välittyy rautainen ammattitaito sekä yleisellä tasolla hyvä ilmapiiri ja tekemisen meininki.

Tomi on ollut muista kouvolalaisista kesätyöntekijöistä eniten tekemisissä Jarmo Muikun sekä Tuukka Kivimaan kanssa ja kokee yhteishengen olleen hyvä myös kesätyöntekijöiden keskuudessa. "Tänä kesänä linjakävelijät ovat tehneet todella hyvää työtä", Tomi kehuu kollegoitaan.

Haastattelun loppuun kysyimme Tomilta kiperän kysymyksen, että miten hän on kesätyönsä aikana toteuttanut yrityksemme arvoa "määrätietoisesti, mutta vastuullisesti kohti uusia mahdollisuuksia".

Hän kertoo päässeensä tekemään sellaisia töitä, joita ei ole koskaan aiemmin tehnyt. Hänellä on ollut selkeät tiedot ja visiot, mistä projekti alkaa ja mihin se loppuu. Tomi on luottanut itseensä, että pystyy tekemään, mutta myös tiedostanut, että projekteissa tulee välillä mutkia matkaan. Välissä on saattanut tulla tilanteita, joissa ei ole itse osannut tai voinut tehdä päätöstä, jolloin on ollut taas hyvä tukeutua osaaviin ja ammattitaitoisiin kollegoihin. "On vastuullista pyytää apua ja neuvoja siinä kohtaan, kun omat tiedot eivät riitä. Mikään ei ole kaatunut siihen, etteikö joku olisi osannut kertoa, miten homma kuuluu tehdä", Tomi sanoo.

"Ei myöskään pidä pelätä tehdä virheitä, niistä oppii ja niitä sattuu kaikille. Se on ihan luonnollista, kun ympärillä tapahtuu paljon. Tässä yrityksessä on kuitenkin niin hyvä ilmapiiri, ettei täällä tarvitse pelätä virheiden tekemistä. Niistä keskustellaan ja niistä opitaan", Tomi toteaa lopuksi.


Kesätyöntekijäkyselyn tulokset:


Minua kohdeltiin Viafin GASissa reilusti (0-100)

Keskiarvo 98,15

Minulle syntyi kesätyöpaikastani positiivinen kuva (0-100)

Keskiarvo 96,92


Jos haluat suositella Viafin GASia, miten muutamalla lauseella kiteytät kokemuksesi


 • Mukavaa ajanviettäja kesällä ulkona töiden tekeminen mukavaa:)
 • Viafin Gas on yritys jossa työ on todella mielekästä. Työhön uppoutuu helposti ja työtä tulee ajateltua yön pikkutunteina ;) Tj2/Tj9 Kesäherrat kiittää ja kuittaa
 • Motivoiva ja rento työporukka
 • Hyvä työpaikka ja mukavia ihmisiä, välillä jopa kivaakin, oppii asioita.
 • Viafin GAS:silla on hyvä ja rento ilmapiiri, tarvittaessa apua oli aina saatavilla, sillä kaikilta pystyi kysymään neuvoa.
 • Hyvä ilmapiiri ja ammattitaitoiset työkaverit. Apua voi aina kysyä ja sitä myös saa tarvittaessa. 
 • Työyhteisö on todella hyvä, tarvittavat tiedot ja ohjeet tulee selkeästi esille. 
 • Kaikinpuolin erinomainen paikka työskennellä.  
 • Viafin GASsilla on työhön motivoiva ilmapiiri, työntekijöille annetaan riittävästi vastuuta ja vapautta suorittaa työtehtävät tilanteen vaatimalla tavalla ja neuvoja saa kokeneemmilta kysymällä. Myöskään työmaalle ei tarvitse lähteä tietämättä mitä kuuluu tehdä, vaan aina saa ohjeistuksen ja neuvoja ennen uuden työtehtävän aloittamista.
 • Kivoja työkavereita, ja työskentely on mukavampaa kuin koulussa. 
 • Yritys täynnä rautaisia alan ammattilaisia, jotka ovat myös hyviä työkavereita.
0