Metallimiehestä kaasuasentajaksi

Jukka-Pekka Vallin työskentelee Viafin GASin Lempäälän toimipisteessä kaasuasentajana. Hän valmistui ammattikoulusta vuonna 2001 koneistajaksi, jonka jälkeen metalliteollisuuden työt veivät hänet mukanaan lähes 15 vuodeksi. Metallipuolelle Jukka-Pekka oli päätynyt isoveljen ja isän jalanjäljissä, ja vuosien aikana hän ehti tehdä töitä muun muassa koneistajana sekä kunnossapidon ja työstökoneiden parissa.


Viisi vuotta sitten Jukka-Pekalle tarjoutui mahdollisuus vaihtaa alaa kaasupuolelle huoltamaan hitsauskaasujen täyttölaitoksia sekä happitehtaita. ”Ehdin työskennellä kolmisen vuotta kaasuhommissa, kun minulle tuli puhelu entiseltä kollegalta, ja hän houkutteli minut tähän nykyiseen työhöni kaasuasentajaksi”, Jukka-Pekka kertoo tyytyväisenä.

Jukka-Pekka on työskennellyt nyt reilun kahden vuoden ajan kaasutankkausasemien ja kaasun siirtoverkon huolto- ja kunnossapitotöissä. ”Olen viihtynyt Viafin GASilla todella hyvin. Meillä henkilöstö on strategian keskiössä ja se todella näkyy ihan päivittäisessä tekemisessä. Henkilöstön hyvinvointiin panostetaan ja oman osaamisen kehittämiseen on hyvät mahdollisuudet. Itsekin olen ollut mestari-kisälli -perehdytysohjelmassa mukana ja päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia hommia, joiden kautta oma osaaminen on karttunut. Nykyisin pystyn jo itsekin toimimaan mestarina uusille kisälleille tietyillä osa-alueilla. Pidän työssäni erityisesti siitä, kun pääsen käyttämään ongelmanratkaisukykyä erilaisissa tilanteissa, joissa on tekniikkaa ja liikkuvia osia. Kokonaisuuden hahmottaminen on tällöin tärkeää - sekä se että mahtavilta kollegoilta saa aina tarvittaessa apuja”, Jukka-Pekka toteaa.

Tulevaisuuden Jukka-Pekka näkee valoisana: ”Biolaitoksia rakennetaan koko ajan lisää, joista saadaan biokaasua sivutuotteena ja kaasutankkausasemaverkosto laajenee koko ajan, joten työsarkaa kyllä riittää”.

0