Paluu kaasualalle

Tämän vuoden alussa kaasualalle palannut Markus Brunfeldt työskentelee Viafin GASilla teknisenä asiantuntijana biokaasuprojekteissa. Kaasualalla Markus aloitti vuonna 2011, kun hänet valittiin kesätöihin Gasum Oy:öön kaasuasentajaksi. Työt jatkuivat myös seuraavana vuonna sähköasentajaksi valmistumisen jälkeen, jolloin työtehtäviin kuului mekaanisen ja sähköisen puolen kunnossapitoa. Muutamaa vuotta myöhemmin Markus siirtyi asiantuntijatehtäviin LNG-projektien pariin. ”Olin jollain tasolla mukana kaikissa Suomen LNG-projekteissa, kuten ensimmäisten kaasutankkausasemien sekä Porin LNG-terminaalin rakennusvaiheessa ja käyttöönotossa”, Markus muistelee. 


Pari vuotta sitten Markus päätyi vaihtamaan alaa ensin teollisuuden tietoturvaprojekteihin, joissa hän työskenteli tietoturva-asiantuntijana testaten automaatiojärjestelmiä tietoturvan osalta, ja myöhemmin turvallisuustiimiin suunnitteluinsinööriksi. Markus opiskeli työn ohessa myös automaatioinsinööriksi.

Paluu kaasualalle tapahtui 2020 tammikuussa, kun Markus sai kiinnostavan puhelun ja työtarjouksen Viafin GAS:lta. ”Kiinnostusta kaasuratkaisuihin ja niihin liittyviin projekteihin oli yhä, joten otin tarjouksen vastaan”, kertoo Markus päätöksestään.

Biokaasuprojektit työllistävät Markusta tällä hetkellä täysipäiväisesti ja Markus kokeekin, että pääsee nyt tekemään itselleen mielekästä työtä: ”Oma osaaminen tulee mitattua, jotta laitteistot saadaan toimimaan. Ympärillä on myös mahtava, asiantunteva tiimi, jonka kesken tietoa jaetaan ja apua saa aina tarvittaessa. Jos kokee, että oma osaaminen ei riitä niin yhdessä saadaan homma maaliin”.

Markus odottaa mielenkiinnolla mihin maakaasumarkkina kehittyy tulevaisuudessa. Jo viimeisen 5 vuoden aikana on menty eteenpäin hurjasti, ja kun ratkaisut lisääntyvät, kehitetään myös lisää.

0