Rakentamassa puhtaampaa huomista

Juho-Matti Uuksulainen on työskennellyt kaasualalla yli kymmenen vuotta. Ura alkoi Gasumilla kesätöissä kaasuasentajana 2007 ja konetekniikan insinööriksi valmistumisen jälkeen hän on ehtinyt työskennellä muun muassa työnjohtajana, aluepäällikkönä ja tuotantopäällikkönä ennen nykyistä tehtäväänsä myynti-insinöörinä. Uralle on siis mahtunut monta käännettä, mutta sama kiinnostus kestävän kehityksen ratkaisuihin on säilynyt. Pidän siitä, että saan olla mukana rakentamassa puhtaampaa huomista, Juho-Matti toteaa.


Alkuvuodesta 2019 Viafin Servicen ostettua Gasum Tekniikka Oy:n myös Juho-Matti siirtyi Viafin Service -konserniin. Olen päässyt rakentamaan uutta yritystä, Viafin GAS:ia, ihan sen ensiaskeleista lähtien,
Juho-Matti iloitsee.

Iso rutistus olikin heti alussa uuden toiminnanohjausjärjestelmän rakentaminen, jossa Juho-Matti toimi projektipäällikkönä sekä aktiivisena ryhmän jäsenenä. Uusi järjestelmä saatiin kasaan kolmen kuukauden kovan työn tuloksena ja järjestelmä otettiin käyttöön kevään ja kesän aikana. Kun käyttöönotto vaihe päättyi onnistuneesti, pystyin hyvillä mielin jäämään kesälomalle ja jatkamaan siitä isyysvapaalle, Juho-Matti muistelee.

Jäin isyysvapaalle loppukesästä noin viideksi kuukaudeksi ja sain viettää aikaa 9 kuukautta vanhan poikani kanssa, mutta ei se mitään vapaata tai lomaa ollut vaan ihan täysipäiväistä hommaa, erilaista vain kuin mihin olin tottunut, Juho-Matti kertoo. Kannustankin kaikkia hyödyntämään vastaavan mahdollisuuden. Oli aivan mahtavaa saada tutustua ja touhuta oman lapsen kanssa. Tein myös paljon havaintoja tänä aikana yhteiskunnasta ja siitä, kuinka elämä ympärillä pyörii, Juho-Matti kertoo.

Töihin paluufiilikset ovat olleet mahtavat ja kovin työ onkin ollut päästä taas mukaan sisäpiirivitseihin. Jo muutamassa kuukaudessakin asiat ehtivät muuttua ja kehittyä, Juho-Matti naurahtaa. Tämän hetkiset
työtehtävät sisältävät niin myyntityötä kuin toiminnanohjausjärjestelmän kehitystyötä ja pääkäyttäjyyttä.

Arvostan todella paljon sitä, että työnantaja suhtautui niin myönteisesti ja mahdollisti isyysvapaan keskellä uuden yrityksemme ensiaskelia. Töitä oli silloin erityisen paljon mutta kukaan ei loppujen lopuksi ole korvaamaton. Työkaverit paikkasivat hienosti ja sinnikkäästi työtehtäviäni poissaolon aikana. Työkavereista tuleekin mieleen, että Viafin GASilla on mahtava porukka ja arvot sekä henki kohdillaan!

0