Vantaan Kuusijärven masto

TIEDONSIIRRON JA MASTOTÖIDEN OSAAJA


Viafin GAS Oy on mukana rakentamassa sekä kunnossapitämässä asiakkaidemme tiedonsiirtoyhteyksiä eri kohteissa. Yksi erityisosaamista vaativa työkohde on tietoliikennemasto.

Aloitimme Vantaan Kuusijärvellä ”avaimet käteen” -mastoprojektin loppusyksystä 2020. Asiakas päätyi meihin, koska olemme luotettava kumppani ja toteuttaneet vastaavia projekteja jo aiemmin.

Covid-19-pandemia aiheutti suunnitteluvaiheessa hiukan viivästyksiä. Asennusvaiheessa jouduttiin myös turvautumaan pariksi viikoksi omaehtoiseen karanteeniin, sillä työntekijöiden turvallisuus ja koronan
rajoittamistoimenpiteet luonnollisesti ovat vastuullisesti toimiessamme keskiössä.

- Projektissa kuin projektissa toisinaan tulee viivästyksiä ja haasteita, mutta tämä projekti oli siitä mukava, ettei mitään ylitsepääsemätöntä tullut vastaan, vaan tiimimme hoiti homman mallikkaasti, kiteyttää projektipäällikkö Vesa Virtanen.

Kommunikointi keskiössä

Viafin GAS Oy:ssä on paljon panostettu työhyvinvointiin ja erityisesti keskinäisen kommunikaation parantamiseen. Tällä vaativalla työmaalla yhteistyö paitsi oman henkilöstön kuin alihankkijoidenkin välillä oli tärkeää.

- Työmaanaikainen urakoitsijoiden ja asennustiimin yhteistyö oli saumatonta. Pakkasesta ja lumisateesta huolimatta masto saatiin pystytettyä ripeästi ja turvallisesti, sanoo viime vuonna henkilöstön toimesta vuoden ”veegasiksi” äänestetty huoltoteknikko Risto Ruotsalainen.

Työmaalla on vielä vanha masto pystyssä, joka tullaan purkamaan alkuvuoden aikana.

JURI HAVERINEN

0