Viafin GAS investoi asiakastyötä tehostavaan robotiikkaan

Manuaalinen ja useaan eri järjestelmään tehty työmääräysten kirjaaminen ja raportointi ovat olleet syyskuun alusta alkaen Viafin GASilla pala historiaa. Aitomationin kehittämä softapohjainen robotti, Viabotti, hakee työmääräykset automaattisesti asiakkaiden ERP-järjestelmistä ja tuo ne viipymättä Viafin GASin omaan kunnossapitojärjestelmään ja asiantuntijoiden päätelaitteisiin.

''Aikaisemmin työmääräykset on naputeltu koneelle käsin. Nyt tieto liikkuu asiakkaalta kunnossapidon asentajalle reaaliajassa, softarobotin avulla, mikä tehostaa työskentelyä ja minimoi inhimillisten virheiden mahdollisuuden.'' Viafin GASin palveluhallintopäällikkö Petri Nikkanen kertoo.

Viafin GASin merkittävän sopimusasiakkuuden kunnossapitokohteet koostuvat maakaasun siirtoon tarkoitetuista putkistoista ja laitteista. Viafinilla on jatkuvasti suunnitteilla ja työn alla satoja erilaisia kunnossapitoon liittyviä työtehtäviä ja projekteja ympäri Suomen. Petri Nikkasen mukaan töiden seuranta ja raportointi helpottuvat ja nopeutuvat Viabotiksi ristityn softarobotin myötä. ''Toimitusvarmuus ja työskentelyn turvallisuus ovat toimintamme keskiössä. Viabotin avulla kunnossapidon työntekijä voi tehdä dokumentoinnin ja työraportin suoraan työmaalta puhelimensa avulla, jolloin se ei jää roikkumaan vaikkapa seuraavaan työpäivään. Etenkin nopeaa reagointia vaativissa tehtävissä reaaliaikainen tiedonsiirto tehostaa työskentelyä merkittävästi.'' Nikkanen toteaa.

Väsymätön Viabotti

Viafin GASin kumppani, Aitomation, on erikoistunut asiakkaidensa auttamiseen ohjelmistorobotiikan, lean-menetelmien, tekoälyn, sovelluskehityksen ja pilvipalveluiden avulla. Ketterä sovelluskehitys ja liiketoiminnan digitalisointi ovat Aitomationin osaamisen ytimessä. ''Automatisoimme pitkiä työnkulkuja ja prosesseja hyödyntäen tarkoituksenmukaisia työvälineitä. Automatisoidut prosessit voivat kulkea yli useiden järjestelmien ja yli organisaatiorajojen. Viafinin projektissa softarobotti ohjelmoitiin työskentelemään yrityksen ja heidän asiakkaidensa toiminnanohjausjärjestelmien välimaastossa.'' Aitomation Oy:n toimitusjohtaja Petri Ketola kertoo.

Viafin GASin työntekijät voivat seurata ohjelmistorobotin työskentelyä selkeästä ja helppokäyttöisestä ohjausnäkymästä. ''Esimerkiksi vanhentuneet tai kiireelliseksi merkatut työtilaukset on helppo poimia listalta. Jos softarobottiin eli Viabottiin tulee vika, ohjelmistoon sisäänrakennettu älykäs vianselvitystyönkalu kertoo, millaisia toimenpiteitä sen korjaaminen vaatii.'' Ketola jatkaa.

Petri Nikkasen mukaan Viabotti on varmatoiminen ja väsymätön lisä Viafin GASin työkalupakkiin. Se työskentelee kellonympäri asiakasrajapinnassa ja lisää toiminnan läpinäkyvyyttä Viafinin ja asiakkaiden välillä. ''Tavoitteenamme on tehdä turvallista ja huolellista työtä asiakkaidemme ja oman henkilöstömme parhaaksi. Viabotti vie meitä jälleen askeleen lähemmäs asiakastavoitettamme, joka on olla ensisijainen valinta kehittyvillä palveluillamme valituissa sopimusasiakkaissa.'' Nikkanen summaa.

0