Viafin GASin naiset työskentelevät monipuolisissa tehtävissä

Kuva: Ylärivi: ryhmäkuva ja Päivi Nakari. Alarivi: Marjukka Torvinen ja Inna KemppainenViafin GAS Oy:ssä työskentelee reilu 100 ammattilaista. Koko henkilöstöstä naisia on kahdeksan, jotka työskentelevät erilaisissa työtehtävissä – aina hallintotehtävistä konkreettisiin, kentällä tehtäviin töihin. Osalla on jo pitkäkin työhistoria yrityksessä, osa on päässyt viime vuosina mukaan tuomaan niin sanottua ”uutta verta” ja näkökulmia. Yrityksen naisista neljä työskentelee Vantaan toimipisteellä, kaksi Imatralla, yksi Lempäälässä ja yksi Kouvolassa eli suurin osa toimipisteistä on valjastettu hyvän miesenergian lisäksi myös upealla naisenergialla.


Naistenpäivän kunniaksi haluamme hieman tarkemmin esitellä ammattitaitoisia naistyöntekijöitämme.

Päivi Nakari, huoltoteknikko ”Tulin taloon 1988 ensin vuoropäivystäjäksi vastaanottovalvomoon. 90-luvun alussa siirryin työskentelemään automaation ja instrumentoinnin pariin kompressoriryhmään. Kyseiset työt ovat edelleen päätyötäni. Lisäksi toimin paloilmoittimen hoitajana ja teen kaasun hajustuspitoisuuden mittaukset koko Suomessa. Nykyään piirrän myös puhtaaksi punakynäversioita ja toimin kompressoriprojekteissa vetäjänä. Myös esimieheni, työpäällikön, tuuraus on vastuullani. Henkilöstö on voimavara, josta pitää huolehtia. Tätä yritän edistää toimimalla mukana TYHY-tiimissä.”

Marjukka Torvinen, työpäällikkö ”Valmistuin sähkövoimatekniikan insinööriksi 2010 ja työskentelin sen jälkeen sähköasentajana. Viafin GAS Oy:ssä aloitin kaasu- ja sähköasentajana syksyllä 2016. Työpäällikön tehtäviin siirryin keväällä 2018. Nykyään minulla on alaisuudessani 9 kaasualan ammattilaista, organisoin heidän työtään ja vastaan omalta osaltani asiakkuudesta alueellani. Lisäksi työnkuvaani kuuluu pienimuotoisten projektien vetäminen, kustannusarvioiden laatiminen, työmaakäynnit ja toiminnan kehittäminen. Päätöksenteossa pidän tärkeänä ryhmän mielipiteen kuulemista ja jokaisen mahdollisuutta saada äänensä kuuluviin. Kannatan työntekijälähtöistä johtamista vaihtoehtona ylhäältä päin tulevalle johtamiselle. Jokainen tuntee itse parhaiten oman työnsä sisällön ja parhaat kehitysehdotukset tulevat tekijältä itseltään.”

Inna Kemppainen, sähkö- ja automaatioasentaja ”Vuonna 2018 päädyin kesätöiden kautta vakituiseksi työntekijäksi. Pääasiassa työtehtäviini kuuluu Imatran huoltoalueella paineenvähennysasemien, linkkiasemien sekä kaukovalvottujen venttiiliasemien sähkö- ja instrumenttilaitteiden korjaus- ja ennakkohuoltotyöt, esimerkkinä painelähettimien ja kaasuantureiden kalibrointi. Jonkin verran työskentelen myös kaasutankkausasemilla lähinnä ennakkohuoltoja tehden. Näiden lisäksi seuraan maakaasuputkiston katodisen suojauksen tilaa säännöllisillä tarkastuskierroksilla. Tarvittaessa työskentelen myös Imatran vastaanottoasemalla kompressoriryhmän apuna.”

Kuten voi huomata, meistä naisista on moneksi kunnossapitoalallakin.

Apuna läpi organisaation palvelu- ja taloushallintoamme pyörittää viiden naisen ”varjohallitus” (Kajan Satu, Lilja Sari, Udam Anu, Varis Päivi ja Rantala Henna). He heiluttavat tahtipuikkoa aina ostoista asiakaslaskutukseen asti ja huolehtivat niin henkilöstö- kuin taloushallinnon asioista yrityksessämme. Varjohallituksemme mottona toimii: ”Olemme täällä henkilöstöä ja asiakastamme varten varmistamassa jokaiselle parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen.”

Hyvää naistenpäivää kaikille!

0