Yksi sukupolvi poistuu, toinen jatkaa

Juha Niemi on juuri jäänyt eläkkeelle Viafin GASin Kouvolan toimipisteestä pitkän, yli 40 vuoden, uran jälkeen. Hän aloitti työt kaasualalla kesällä 1979 Porvoon jalostamolla säiliöalueen jakeluyksikössä tuotantomiehenä. Nestekaasujen valmistaminen oli ensimmäinen tehtäväkokonaisuus, jonka Juha opetteli jalostamolla työskennellessään. Kaikkiaan hän työskenteli seitsemässä eri tehtävässä, joista viimeisimmäksi valvomossa, sillä tehtävää pystyi vaihtamaan sitä mukaa kun oli oppinut edellisen.


Vuonna 1986 Juha muutti Kouvolaan puolison työn perässä ja siirtyi yhtiön sisällä työskentelemään Kouvolan toimipisteeseen maakaasupuolelle. Työnkuvaan kuului maanrakennustyöt, maanrakennustöiden valvonta sekä turvallisuusvalvonta eli muun muassa kävely pitkin maakaasulinjaa tarkastaen, ettei siellä louhittu, tehty rakennustöitä tai muutoin loukattu aluetta. Näissä töissä Juha viihtyi eläkepäiviin saakka. ”Työni on ollut aina vapaata ja itsenäistä, mutta kuitenkin vastuullista, jonka takia olen pitänyt siitä. Myös ulkona työskentely on ollut itselleni mieluisaa. Ennen kaasulinjat tarkastettiin läpi kaksi kertaa vuodessa, talvella hiihtäen ja kesällä kävellen. Meillä oli kaikilla sukset varastossa, ja muistan kun hiihdin kunnossapitopäällikön sukset poikki, kun omat sukseni olivat katkenneet jo aiemmin. Nykyisin kaasulinjat kävellään läpi kerran vuodessa”.


Turvallisuusvalvojan työ itsessään ei ole juurikaan muuttunut vuosikymmenten aikana, vain tietotekniikka on tuonut siihen omat lisämausteensa. Suurimmat muutokset Juha on kokenut työssään yrityskauppojen myötä, kun työnantajan nimi ja sitä myöten johtamistyyli on muuttunut muutamaan otteeseen. ”Viafin GASiin työnantajana olen ollut erittäin tyytyväinen, ja erityisesti kiitosta saa avoin tiedottaminen. Meillä on ollut tämän vuoden teemana kommunikointi, ja se on oikeasti näkynyt ihan joka tasolla, eikä jäänyt pelkäksi sanahelinäksi".


Kiitämme mestaria näistä vuosista ja toivotamme hänelle leppoisia eläkepäiviä. Kun yksi polvi lähtee, toinen jatkaa ja niin myös Juhan jälkikasvu on meillä kasvamassa mestarin suuriin saappaisiin.

0