Uratarinoita

Tältä sivustolta löydät kuukausittain julkaistavia yrityksemme uratarinoita!

 • 29/05/2020
  Häiriötöntä kaasunkäyttöä asiakkaille

  Matti Kärkkäisen ura kaasualalla alkoi 19 vuotta sitten, kun hän opiskeli Kouvolan ammattikoulussa automaatioasentajaksi: ”Päädyin kesätöihin ja työharjoitteluun Gasumille vuonna 2001. Jatkoin valmistumisen jälkeen muutaman kuukauden automaatioasentajana, suoritin armeijan ja palasin sen jälkeen samaan työhön. Muutaman vuoden kuluttua jatkoin kouluttautumista opiskelemalla työnohessa työteknikoksi ja toimin sen jälkeen huoltoteknikkona ja työpäällikkönä.” Tällä hetkellä Matti työskentelee työpäällikkönä Viafin GASin Kouvolan toimipisteessä sähköisessä kunnossapidossa. ”Vastuualueeni on kasvanut ja kattaa tänä päivänä myös mekaanisen ja kiinteistöjen kunnossapidon Kouvolan alueella”. Matti toimii myös koko Viafin GASin sähkötöiden johtajana sekä osana Gasgrid Finlandin asiakkuudenhoitotiimiä.


  Matti kertoo, että on viihtynyt Viafin GASilla hyvin. ”Täällä vetää puoleensa hyvä henki, mukava työporukka ja se, että talossa riittää tekemisen meininkiä. Ja vaikka olen toiminut pitkään samalla alalla ja samojen henkilöiden kanssa niin tulen silti aina töihin hymyssä suin”. Matti kokee myös, että Viafin GASilla on hyvät mahdollisuudet kehittyä työssään ja edetä urallaan.

  Toimintaympäristö on muuttunut vuosien aikana paljon, mutta perusasiat eivät ole kadonneet mihinkään. ”Tärkeintä on turvata häiriötöntä kaasun käyttöä sekä tuottaa parhaita mahdollisia kaasunkäyttöratkaisuja asiakkaille”, Matti toteaa.

  Jatkossa markkinat kehittyvät varmasti edelleen: ”Meidän pitää pysyä aallonharjalla ja pystyä omaksumaan uutta tekniikkaa kehityksen tahdissa. Nopea kehitys tuo haasteita, mutta haasteet tuovat työhön myös mahdollisuuksia ja avaavat alalle uusia työpaikkoja. Näillä toimenpiteillä pyrimme myös kehittämään toimintamme entistä ympäristöystävällisempään suuntaan”.

  Lue lisää
 • 20/04/2020
  Paluu kaasualalle

  Tämän vuoden alussa kaasualalle palannut Markus Brunfeldt työskentelee Viafin GASilla teknisenä asiantuntijana biokaasuprojekteissa. Kaasualalla Markus aloitti vuonna 2011, kun hänet valittiin kesätöihin Gasum Oy:öön kaasuasentajaksi. Työt jatkuivat myös seuraavana vuonna sähköasentajaksi valmistumisen jälkeen, jolloin työtehtäviin kuului mekaanisen ja sähköisen puolen kunnossapitoa. Muutamaa vuotta myöhemmin Markus siirtyi asiantuntijatehtäviin LNG-projektien pariin. ”Olin jollain tasolla mukana kaikissa Suomen LNG-projekteissa, kuten ensimmäisten kaasutankkausasemien sekä Porin LNG-terminaalin rakennusvaiheessa ja käyttöönotossa”, Markus muistelee. 


  Pari vuotta sitten Markus päätyi vaihtamaan alaa ensin teollisuuden tietoturvaprojekteihin, joissa hän työskenteli tietoturva-asiantuntijana testaten automaatiojärjestelmiä tietoturvan osalta, ja myöhemmin turvallisuustiimiin suunnitteluinsinööriksi. Markus opiskeli työn ohessa myös automaatioinsinööriksi.

  Paluu kaasualalle tapahtui 2020 tammikuussa, kun Markus sai kiinnostavan puhelun ja työtarjouksen Viafin GAS:lta. ”Kiinnostusta kaasuratkaisuihin ja niihin liittyviin projekteihin oli yhä, joten otin tarjouksen vastaan”, kertoo Markus päätöksestään.

  Biokaasuprojektit työllistävät Markusta tällä hetkellä täysipäiväisesti ja Markus kokeekin, että pääsee nyt tekemään itselleen mielekästä työtä: ”Oma osaaminen tulee mitattua, jotta laitteistot saadaan toimimaan. Ympärillä on myös mahtava, asiantunteva tiimi, jonka kesken tietoa jaetaan ja apua saa aina tarvittaessa. Jos kokee, että oma osaaminen ei riitä niin yhdessä saadaan homma maaliin”.

  Markus odottaa mielenkiinnolla mihin maakaasumarkkina kehittyy tulevaisuudessa. Jo viimeisen 5 vuoden aikana on menty eteenpäin hurjasti, ja kun ratkaisut lisääntyvät, kehitetään myös lisää.

  Lue lisää
 • 27/02/2020
  Rakentamassa puhtaampaa huomista

  Juho-Matti Uuksulainen on työskennellyt kaasualalla yli kymmenen vuotta. Ura alkoi Gasumilla kesätöissä kaasuasentajana 2007 ja konetekniikan insinööriksi valmistumisen jälkeen hän on ehtinyt työskennellä muun muassa työnjohtajana, aluepäällikkönä ja tuotantopäällikkönä ennen nykyistä tehtäväänsä myynti-insinöörinä. Uralle on siis mahtunut monta käännettä, mutta sama kiinnostus kestävän kehityksen ratkaisuihin on säilynyt. Pidän siitä, että saan olla mukana rakentamassa puhtaampaa huomista, Juho-Matti toteaa.


  Alkuvuodesta 2019 Viafin Servicen ostettua Gasum Tekniikka Oy:n myös Juho-Matti siirtyi Viafin Service -konserniin. Olen päässyt rakentamaan uutta yritystä, Viafin GAS:ia, ihan sen ensiaskeleista lähtien,
  Juho-Matti iloitsee.

  Iso rutistus olikin heti alussa uuden toiminnanohjausjärjestelmän rakentaminen, jossa Juho-Matti toimi projektipäällikkönä sekä aktiivisena ryhmän jäsenenä. Uusi järjestelmä saatiin kasaan kolmen kuukauden kovan työn tuloksena ja järjestelmä otettiin käyttöön kevään ja kesän aikana. Kun käyttöönotto vaihe päättyi onnistuneesti, pystyin hyvillä mielin jäämään kesälomalle ja jatkamaan siitä isyysvapaalle, Juho-Matti muistelee.

  Jäin isyysvapaalle loppukesästä noin viideksi kuukaudeksi ja sain viettää aikaa 9 kuukautta vanhan poikani kanssa, mutta ei se mitään vapaata tai lomaa ollut vaan ihan täysipäiväistä hommaa, erilaista vain kuin mihin olin tottunut, Juho-Matti kertoo. Kannustankin kaikkia hyödyntämään vastaavan mahdollisuuden. Oli aivan mahtavaa saada tutustua ja touhuta oman lapsen kanssa. Tein myös paljon havaintoja tänä aikana yhteiskunnasta ja siitä, kuinka elämä ympärillä pyörii, Juho-Matti kertoo.

  Lue lisää
 • 20/01/2020
  Naisenergiaa energia-alalla

  Sähkövoimatekniikan insinööri Marjukka Torvinen työskentelee Viafin GASilla työpäällikkönä Vantaan toimipisteessä, jossa hän on lämpö-, laite-, ja sähkötiimin esimies. Työnkuva on monipuolinen koostuen töiden aikataulutuksesta ja suunnittelusta, raportoinnista, ajoittaisista työmaakäynneistä ja palavereista.


  Kaasualalle Marjukka on päätynyt sattumalta nelisen vuotta sitten, kun hänelle tarjoutui mahdollisuus työskennellä vuorotteluvapaan sijaisena sähköasentajan tehtävässä. ”Aluksi olin ihmeissäni siitä, miten vähän sähköasentajan töitä tehtäviini kuului, mutta sopeuduin pian ja opettelin mielelläni uutta”, Marjukka muistelee. Kaasualalle ei ole olemassa valmista koulutusta, joten työskentely vaatii ennakkoluulottomuutta ja hyvää asennetta. Niillä pääsee pitkälle.

  Pari vuotta kaasu- ja sähköasentajana työskenneltyään Marjukalle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä työpäällikön tehtäviin. Nyt parin vuoden jälkeen Marjukka toteaa, että on tyytyväinen tekemästään valinnasta. ”Parasta työssäni on mahdollisuus vaikuttaa asioihin, ja se kun näen, että kaikki toimii”, Marjukka kertoo.

  Viafin GASilla hän on viihtynyt hyvin, sillä työ on monipuolista, siinä pystyy kehittämään itseään ja yhteishenki työporukan kesken on tosi hyvä. Marjukalle on tärkeää myös se, että yrityksen ympäristöarvot kohtaavat hänen oman arvomaailmansa. Omalla työllään pystyy mahdollistamaan puhtaamman energian käytön yhteiskunnallisesti.

  Lue lisää